Oharra: Greba Katalunian deitu da. Euskal Herrian ikastetxeetan elkartasun ekintzak, kontzentrazioak, asanbladak, etab. egitea proposatu dugu, urriaren 31an eta baita ondoren ere,. Ezinbestekoa da borroka hori ezagutzera ematea eta gure babesa adieraztea manipulazio kanpaina honetan. Ondoren Ikasle Sindikaturen adierazpena eta Sindicat d’Estudiantsen adierazpena jarri ditugu hurrenez hurren.

Ezingo dute herri bat isilarazi!

Denak errepresio frankistaren aurka!

Langileen eta gazteen Kataluniako errepublika!

Duintasun irmoa erakutsiz, Katalunian milioika pertsonek kaleak hartu dituzte Auzitegi Gorenaren sententzia frankistaren aurka. Erantzun eredugarri horretan, gazteak lehen lerroan egon dira: Sindicat dÉstudiantsek deitu zuen 72 orduko grebaren baitan ikastetxe eta fakultateak hustu eta Catalunya guztiko kaleak bete dituzte. Prateko aireportua okupatzen, askatasun martxa erraldoietan, eserialdietan eta arratsaldeko mobilizazioetan herri bat ikusi dugu altxatzen. Urriaren 18ko greba orokorrean deituriko manifestazioetan milioitik gora izan ziren Bartzelonan eta beste milioi bat inguru Catalunyako hiri ezberdinetan.
Gorrotozko indarkeria, kriminalizazio eta gezurren kanpaina

PSOEren gobernuak, PP, Cs eta Voxekin batera eta beren aliatu dituzten komunikabideek kriminalizazio eta gezur kanpaina basatia abiarazi dute, “terrorismo” gisa aurkezteko mobilizazio masibo eta baketsu horiek. Manipulazioa eta nahasmena erabili nahi dute, elkartasuna ezabatzeko eta altxamendua ez dadin beste tokietan zabaldu.
Baina Euskal Herrian eta Estatuko hiri askotan egin ditugun mobilizazioek argi erakusten dute gazteok eta langileok ez ditugula beren gezurrak irensten. Argi ikusi dugu indarkeria poliziatik etorri dela.

Kataluniako ikasleak greban eta borrokan jarraitzen dute

Polizia nazionalak eta mossoek gauzatu duten errepresio basatiak ez ditu gazteak isildu,. Urriaren 30 eta 31an berriro grebarekin jarraituko dute, aurreko astean egon diren manifestazio jendetsuekin batera. 2017ko urriaren 1ean, milioika pertsonek bozkatu zuten Kataluniako errepublikaren alde. Erregimen monarkiko eta Estatu neofrankistatik banatzeko bozkatu zuten, baina borroka honetan ere argi ikusi ahal izan da sistema kapitalistak eragiten dituen zapalkuntzarekin eta miseriekin amaitzeko borondatea ere oso gogoan dagoela: langabezia, murrizketak, prekarietatea, etxe kaleratzeak, pribatizazio politikak… horrelakorik egongo ez den errepublika baten alde ari dira milioika gazte eta langile borrokan.

Euskal Herrian ere, ezinbestekoa dugu borroka horiek batzea, eskubide demokratikoen alde eta langile klasearen aldekoa. Horregatik ostegunean jolas orduan ikastetxe aurrean bilduko gara, Kataluniatik gure elkartasuna ikus dezaten. Beharrezkoa dugu antolatzen jarraitzea, borroka horiek sendotzeko. Elkartasunik hoberena, hemen ere borrokan aurrerapausoak ematea da!

Borroka da bide bakarra!

_____________________________________________________________________________________________________

30 i 31 d’Octubre Vaga General Estudiantil

No podreu empresonar tot un poble

Totes i tots als carrers contra la repressió franquista!

Per la República Catalana dels treballadors i els joves


Donant una lliçó de dignitat, milions hem pres els carrers contra la sentència franquista del Tribunal Suprem. En aquesta resposta exemplar, el jovent hem jugat un paper impressionant: hem buidat les aules d'instituts i facultats, i a la vaga estudiantil de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants vam inundar els carrers de tota Catalunya en manifestacions multitudinàries. Els joves també hem estat en primera línia durant l'ocupació de l’aeroport del Prat, a les massives Marxes per la Llibertat, en les assegudes i mobilitzacions de cada tarda, i en les enormes manifestacions -amb més d'un milió a Barcelona i un altre milió més en desenes de ciutats catalanes- que van coronar la gran Vaga General del 18 d'Octubre.

Una campanya nauseabunda de violència, criminalització i mentides

El govern del PSOE, al costat del PP, Cs i Vox, i comptant amb tots els mitjans de comunicació com a aliats, han llançat una campanya de criminalització i mentides per a tractar de presentar les mobilitzacions multitudinàries i pacífiques com "terrorisme". També pretenen introduir la màxima confusió entre la població de la resta de l'Estat, per evitar que la nostra lluita s'estengui.

Però la veritat, i això ho sabem molt bé, és justament la contrària. Ho saben els més de 500 ferits que no estaven cremant contenidors, però sí han estat víctimes de les porres, les pilotes de goma, els pots de fum i els intents d'atropellament, tal i com hem pogut veure en desenes de vídeos que circulen per les xarxes socials. També ho saben les desenes de milers de joves i treballadors que s'han mobilitzat per recolzar-nos a Madrid, València, Donosti, Palma i desenes de ciutats més a tots els territoris.

Vaga General Estudiantil el 30 i 31 d'Octubre!

La brutal repressió desencadenada per la Policia Nacional i els Mossos no ha pogut callar-nos, igual que no van poder doblegar-nos l'1 d'Octubre de 2017. Som milions els que vam votar per una República Catalana per desvincular-nos del règim monàrquic i el seu Estat neofranquista, i acabar amb totes les xacres a les que el sistema capitalista ens condemna: l'atur, les retallades, la precarietat, els desnonaments, les privatitzacions... Volem una República Catalana dels treballadors i el jovent, i no perquè l'oligarquia catalanista, embolicada en l'Estelada, segueixi fent una política en benefici de les elits.

Cal un pla de lluita ascendent, i ben organitzat, que coordini i unifiqui totes les nostres forces, que són enormes. Per això, des del Sindicat d'Estudiants fem una crida a tots els estudiants i al conjunt del jovent a la vaga general estudiantil de 48 hores el proper 30 i 31 d'octubre, i a sortir massivament a les manifestacions del dijous 31 a les 12h.
Fem una crida també a la celebració d'assemblees a tots els instituts i facultats per votar la vaga i formar comitès de lluita per fer que la mobilització sigui massiva. És l'hora de fer un pas decidit al capdavant i contribuir també així a que, el més ràpid possible, s'organitzi una nova vaga general de treballadors i treballadores de 48 hores que paralitzi tota Catalunya.

Ni un pas enrere: tothom a la Vaga General Estudiantil!
Llibertat presos polítics
Uneix-te al Sindicat d'Estudiants

 

Emakume Aske eta Borrokalariak

Eraiki gurekin feminismo antikapitalista eta iraultzailea

Catalá y Castellano

logoIR

Jarrai gaitzazu